17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu paylaşımımızda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen firma veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer programlama aşamasında ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir programı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk yaşar, ya geliştiremez veya uğraşmaz veya daha kötüsü geliştirmek için fahiş ücretler ister.
  • Kısır yazılım yada geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, ekip çalışması esnasında yada başka programcıların programı ele aldığı zaman sorun çıkmadan düzenleyebileceği yapılardır. Siz programı yapan şahısla bağınızı koparsanız bile farklı bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızı arttırma yamaları vb. seçenekler oluşmaktadır. Geliştirilemez bir web programı sadece üreticisinin geliştirebileceği, başka web yazılımcıların özelleştirmek istediği zaman sorunlar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web yazılım maliyeti yüksek bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne uçuk fiyata nede aşırı düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örneğin üç firmadan teklif aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif sundu, birisi 6.000 tl dedi, birisi 1.500 tl dedi buradan anlaşılırki bu programın ücreti tahminen 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan fazla veya aşağı ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı yada aşırı fiyatlara kanmayın.
  • İstediklerinizi güzel bir şekilde aktarın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. Arzuladıklarınızı süper bir biçimde aktarmanızdan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifi sunulacaktır. Fiyat teklifi oluşturulurken bahsettiğiniz özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme yapılırken sizin basit gördüğünüz yada söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye kalır veya yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başımdan geçen bir olaydan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. Proje bir veri kayıt programıydı, söylendiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test için şirkete gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekiyormuş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde böyle bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. Kurumsal dünyada şahıslar yada kuruluşlar sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri kapsayan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların başında kurumsal web yazılım firmalarıyla çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği birçok kuruluş varken, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine kapılma. Birkaç ajans ile görüşüldükten sonra hepsi yüksek deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web program sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder